top of page

MARK ECO SYSTEM je magnetni sistem, ki odstranjuje obstoječe nanose vodnega kamna in preprčuje nalaganje novega.

Način delovanja je potrjen z več znanstvenimi raziskavami Univerze v Mariboru in drugih znanstvenih institucij. Ključni element MARK ECO SYSTEM-a je usmerjevalnik magnetnega toka, ki je v tej obliki edinstven na svetu, saj smo skozi desetletja raziskav ugotovili, da je edini učinkovit, trajnosten in energetsko učinkovit način za odstranjevanje in preprečevanje nastanka vodnega kamna. MARK ECO SYSTEM odstranjuje usedline vodnega kamna tako v obliki kalcita kot aragonita, kar ponovno označuje MARK ECO SYSTEM kot edinstven. MARK ECO SYSTEMS so prilagojeni in dimenzionirani za vgradnjo na katero koli dovodno cev v gospodinjstvu, industriji ali drugih območjih, pri različnih pogojih pretoka, temperature in tlaka. Ko je nameščen, MARK ECO SYSTEM ne potrebuje vzdrževanja, porabe energije in zamenjave, kar pomeni, da gre za enkraten strošek.

  • Facebook
Water Ripple
NIVE9415.jpg

Sistemi MARK ECO

Pred montažo MES

Po montaži MES

Hitra primerjava konkurenčnih sistemov  z MARK ECO SYSTEM-i

mark-eco-system-table-pros.jpg

Po podrobnem pregledu konkurenčnih sistemov ugotovimo, da so sistemi MARK ECO trajnostni in ekološki. S sistemi MARK ECO stranke privarčujejo pri stroških elektrike. Hkrati znižamo izpuste CO2 in zmanjšamo servisne cikluse naprav, priključenih na MARK ECO.

Zgodovina MES

1997

Vložen patent št. P-9700138

Leta 1997 g.Ivan Šprah vloži patentno prijavo za prvi sistem Mark Eco. S prvimi sistemi MARK ECO vstopimo v podjetje KRKA d.d.

2011-2013

Sodelovanje v projektu

EUREKA

Med leti 2011 in 2013 je podjetje ABENA d.o.o. sodelovalo v projektu EUREKA s sistemom Mark Eco. V projektu je sodelovalo več univerz, kot so Univerza v Mariboru, Univerza Seul-Južna Koreja, Univerza Praga-Češka republika, Univerza Tel Aviv-Izrael...

2019

4inovations d.o.o. pridobi v portfelj

blagovno znamko

MARK ECO SYSTEM

Leta 2019 podjetje 4inovations d.o.o., s privlitvijo in soglasjem g.Ivana Špraha in ABENA d.o.o. pridobi izključne pravice trženja in proizvodnje sistemov MARK ECO.

2021 - 2023

4inovations d.o.o. več krat nagrajeni s strani GZS za inovacijo leta

Med leti 2021 in 2023 je podjetje 4inovations d.o.o. več krat nagrajeno s strani GZS za inovacije leta. Razvoj sistemov MARK ECO v teh letih preseže pričakovanja.

Zadovoljne stranke

Kaj si mislijo o nas...

Najboljša reklama so zadovoljne stranke. Naše stranke so prepoznale prednosti in kvaliteto naših proizvodov.

pexels-max-rahubovskiy-6444256.jpg
geberit-logo.jpg

Joze Kajzer – vodja vzdrževanja GEBERIT – sanitarna industrija

V dveh tednih so se pokazali zelo dobri rezultati. Filtri niso več zamašeni, s čimer so se zmanjšali sistemski posegi in ni več potrebno čiščenje filtrov na hladilnem sistemu. To je zmanjšalo stroške vzdrževanja hladilnega sistema.

Water
papirnica.jpeg

Janez Gale – tehnični direktor GORICANE – papirna industrija

Po vgradnji MARK ECO SYSTEM-a smo lahko opustili periodično odpiranje ter mehansko in kemično čiščenje vodnega kamna, za kar smo morali vsakič nameniti določeno število ur in kupiti kemikalije. Po enem letu uporabe sistema je toplotni izmenjevalnik popolnoma čist – brez vodnega kamna.

Graffiti Removal
Odstranjevanje-grafitov-SISAPI-čiščenje-fasad-Ljubljana--logo.png

ing. Niko Vukša
SISAPI – visokotlačna industrija

Mark Eco System se uporablja v naši tehnologiji čiščenja s paro za zunanje površine, je enostaven za uporabo in povezan s parnim čistilnikom. Stroj deluje pri tlakih do 270 barov in 120°C. MARK ECO SYSTEM nam je zagotovil nemoteno delovanje brez dodatne izgube časa pri čiščenju vodnega kamna, ki se je vedno nabiral v spiralnih tuljavah ogrevalnega sistema. Pred tem smo vsakih nekaj dni čistili vodni kamen s tehnično kislino. Gospodu Sprahu in njegovi ekipi se zahvaljujemo za skrbno, strokovno delo in uspešno delo pri iskanju rešitve za naš

mercator_edited.jpg

dr. Jerneja Kastelic
Direktorica/Director
Mercator nepremičnine/Mercator Real Estate

Sistemi Mark Eco podjetja 4inovations d.o.o. so se pokazali za izredno učinkovite pri odstranjevanju že obstoječega vodnega kamna in preprečevanju nalaganja novega v naših napravah. V mesecu dni je sistem ledomate, konvektorske peči za peko kruha, toplotne vitrine in vso vodovodno omrežje očistil kalcitnih oblog. To je prispevalo k znižanju stroškov čistil in zmanjšanju števila servisov in s tem stroškov servisov naprav. Z delovanjem sistemov Mark Eco smo zelo zadovoljni, prav tako je delovanje sistemov v skladu s trajnostnimi prizadevanji, katerim v podjetju Mercator namenjamo posebno pozornost.

Menerga-strojnica-klimatizacija-prezracevanje-ogrevanje-2.jpg

Danijel Muršič

direktor | CEO
MENERGA d.o.o.

Po vgradnji sistema MARK- ECO konstantnega pretoka ca 3,3 m3/h pretoka so bili  že po 400 urah obratovanja zaznani izjemni rezultati.

Razdelilne cevi so se očistile prej naloženih velikih količin karbonatnih trdot, plošče izmenjevalnika toplote so postale čiste.

Sedaj obe napravi delujeta v optimalnem območju delovanja, voda za namen posrednega hlapilnega hlajenja je čista,

S sistemom MARK-ECO smo dosegli stanje delovanja naprave v popolnoma projektnih parametrih. To bo življensko dobo naprave zelo povečalo, kar je velika korist za investitorja.

Z 4inovations d.o.o. intenzivno in konstruktivno in uspešno sodelujemo tudi na drugih naših projektih.

Naše reference

MARK ECO sistemom zaupajo podjetja po Sloveniji in tujini.

bottom of page